Τα πλακάκια μπάνιου έχουν αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Παλαιότερα το μπάνιο ήταν γεμάτο χρώμα. Κυριάρχουσαν το μπλε, το πράσινο και το κίτρινο, καθώς και τα σχέδια όπως λουλούδια και καράβια. Το μέγεθος τους ήταν συνήθως μικρό, σε αντίθεση με τώρα που προτιμούνται τα μεγαλύτερα πλακάκια.

Η μόδα στα πλακάκια τώρα επιβάλλει τις μονοχρωμίες και την λιτότητα. Απλά σχέδια σε γκρίζο ή μπεζ χρώμα. Έαν κάποιος θέλει κάτι πιο ιδιαίτερο μπορεί να βάλει κάποιο décor στον ένα τοίχο. Το τελευταίο διάστημα έχουν επιστρέψει στην μόδα τα πλακάκια patchwork. Προτιμάται το matt πλακάκι καθώς έχει λιγότερη ολισθηρότητα από το γυαλιστερό. Συναντάμε πολυ συχνά πλακάκια δαπέδου να τοποθετούνται στο μπάνιο.

Μια ακόμη νέα τάση είναι τα πλακάκια τύπου ξύλου στο μπάνιο τα οποία δίνουν μια ζεστασιά στο μπάνιο. Δεν κουράζουν και είναι κομψά. Συνδιάζονται εύκολα με διάφορα έπιπλα μπάνιου. Το πλακάκια τύπου ξύλου ταιριάζουν συνδιαστικά με πλακάκια τύπου πέτρα, καθώς και με νιπτήρες πέτρα, τα οποία προσδίδουν μια μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα στο μπάνιο.