Menu
Your Cart

Βιογραφία

Ο Αθανάσιος Νικολακάκης γεννήθηκε το 1949 στο Λαύριο Αττικής απ΄το Θεοδόση και τη Ρόζα, το γένος Ραπανάκη απ' το Φρε Αποκορώνου Χανίων. Ο παππούς Αθανάσιος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καστέλλι Κισσάμου Χανίων.

Παντρεύτηκε την Ευγενία Ραπανάκη, ιταλικής καταγωγής και μετά το γάμο τους εγκαταστάθηκαν στη χώρα Σφακίων. Ο Αθανάσιος Νικολακάκης ήταν γεωπόνος - μεταλλειολόγος.

Το 1940, λόγω της επαγγελματικής του ειδικότητας προσλαμβάνεται απ' τη γαλλική εταιρεία του Σελπιέρη ως προϊστάμενος σε προσωπικό 400 ατόμων. Έτσι, μετακομίζουν οικογενειακώς στο Λαύριο μαζί με τα 3 παιδιά που είχε ήδη αποκτήσει τότε απ' το γάμο του: το Θεοδόση, τον Παρασκευά και την Καλομοίρα. Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.

Ο Θεοδόσης Νικολακάκης γεννήθηκε το 1920 στη Χώρα Σφακίων. Τελείωσε το δημοτικό στη Χώρα και μετά την αποφοίτηση του έρχεται στην Αθήνα σε ηλικία 17 ετών όπου στο ωδείο Αθηνών έμαθε λαούτο και λύρα και αρίστευσε. Διέπρεψε ως μουσικός στο βιολί, στη λύρα και στο λαούτο κι έκανε πολλές δισκογραφικές δουλειές. Η προσφορά του στη δημοτική και κρητική μουσική ήταν τεράστια. Έπαιξε δε στο πλάι των μεγαλύτερων μουσικών της δημοτικής και Κρητικής παραδοσιακής μουσικής.

Γνωρίστηκε και παντρεύτηκε στο Λαύριο, με τη Ρόζα Ραπανάκη κι απέκτησε μαζί της 4 παιδιά: το 1945 την Τασία, το 1947 την Ευγενία, το 1949 τον Αθανάσιο και το 1951 τον Πέτρο. Απεβίωσε το 1996 σε ηλικία 78 ετών.

Ο Αθανάσιος Νικολακάκης τελείωσε το δημοτικό στο Λαύριο και το γυμνάσιο στην Αθήνα. Απ' την ηλικία των 8 ετών γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της ζωής αφού ήταν αναγκασμένος να βγει στη βιοπάλη για να μπορέσει να βοηθήσει την οικογένεια του. Μέχρι τα 13 του χρόνια έπαιρνε τις εφημερίδες απ' το πρακτορείο του Ορφανίδη στο Λαύριο και τις μετέφερε μ' ένα ποδήλατο στο Σούνιο όπου τις πουλούσε. Τότε, η οικογένεια του μετακομίζει στην Αθήνα, στις Κουκουβάουνες Μεταμόρφωσης. Εδώ, ο Θανάσης συνεχίζει το σκληρό αγώνα της βιοπάλης:το πρωί εργάζεται στο εργοστάσιο του Κατσιμπίρη στο Ηράκλειο όπου παρήγαγε μεταλλικά έπιπλα και το βράδυ φοιτούσε σε νυχτερινό γυμνάσιο στη Νέα Ιωνία.Εδώ, ξεκίνησε αρχικά ως εργάτης και στη συνέχεια ως τεχνίτης. Εργάζεται στο χώρο αυτό για 3 χρόνια.

Το ανήσυχο και δημιουργικό μυαλό του τον οδηγεί σε ηλικία μόλις 17 ετών να ξεκινήσει την προσωπική του επιχειρηματική δραστηριότητα, ανοίγοντας στην οδό Παναγιωταρά 16 στη Λ. Αλεξάνδρας, κατάστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων και λιανικής πώλησης ειδών υγιεινής.

Παράλληλα ασχολιόταν και με τον αθλητισμό. Ήταν ποδοσφαιριστής στην ομάδα Λαυρίου, ομάδα ΑΥ κατηγορίας Αθηνών κι αργότερα στον Ολυμπιακό Λιοσίων, ομάδα ΒΥ κατηγορίας εθνικής της εποχής εκείνης. Το 1970 στρατεύεται στο πυροβολικό σώμα αλλά λόγω της αθλητικής του ιδιότητας, του δίνεται η δυνατότητα να βρίσκεται συχνά εκτός στρατοπέδου κι έτσι μπορεί να ασχολείται με το μαγαζί του.

Το 1973, σε ηλικία μόλις 24 ετών, παντρεύεται με την Ευανθία, το γένος Κέκου, καταγόμενη απ' την Ήπειρο που τότε ήταν μόνο 15 χρονών. Άνθρωπος έξυπνος, κοινωνικός με ευχέρεια λόγου, κατάφερε να κάνει πολλές γνωριμίες και ν΄ αποκτήσει δημόσιες σχέσεις, τις οποίες αξιοποίησε. Έτσι, αναλαμβάνει μεγάλες υδραυλικές εγκαταστάσεις σε διάφορα κτίρια όπως στο καινούργιο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, το κτίριο της Ιντεραμέρικαν στη Λ. Συγγρού και άλλα.

Το 1981 αγοράζει το πρώτο του οικόπεδο στη Λ. Καραμανλή στο Μενίδι και ξεκινά την επιχειρηματική του δραστηριότητα σε ιδιόκτητο κτίριο, αρχικά ως έμπορος, αντιπρόσωπος-εισαγωγέας απ' όλο τον κόσμο, ειδών υγιεινής. Μεγάλη είναι η βοήθεια της συζύγου του, η οποία συμμετέχει ενεργά στην επιχείρηση και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε διάφορους κλάδους όπως στο λογιστήριο, στον κλάδο των πωλήσεων και αλλού.

Η μεγάλη ικανότητα του Αθανάσιου Νικολακάκη στο χώρο των επιχειρήσεων. η επιμονή κι επίπονη εργασία του, τον απογειώνουν οικονομικά, η επιχείρηση χρόνο με το χρόνο πηγαίνει προς το καλύτερο κι ο κάτοχος και δημιουργός της γίνεται γνωστός και καθιερώνεται στο χώρο. Έτσι, επεκτείνει το οικοδομικό συγκρότημα. Εκεί λειτουργεί μέχρι και σήμερα τεράστια έκθεση ειδών υγιεινής και πλακιδίων σε απεριόριστη ποικιλία που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους ξένους οίκους ειδών υγιεινής και πλακιδίων της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Τουρκίας και της Βραζιλίας. Η ποιότητα τους είναι άριστη και οι τιμές πολύ προσιτές, ενώ γίνονται κι εξαγωγές των προϊόντων σε Αυστραλία, στο Λουξεμβούργο, στη Γερμανία και στην Ρωσία.

Στο τεράστιο οικόπεδο, θα λειτουργήσουν απ' το Σεπτέμβριο του 1998 αθλητικές εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου, βόλεϋ και μπάσκετ και θα λειτουργήσει σχολή ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας από 7 μέχρι 16 ετών.

Ο Αθανάσιος Νικολακάκης υπήρξε αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Εθνικού Πειραιώς απ' το 1975 έως το 1976, πρόεδρος του αθλητικού ομίλου Κουκουβάουνων και επίτιμος πρόεδρος της ομάδας Λαυρίου. Κοντά του πάντα, συμπαραστάτης και βοηθός η αγαπημένη του σύζυγος Ευανθία, που τον στήριξε και τον στηρίζει.

Ο Αθανάσιος Νικολακάκης όμως πέρα από πετυχημένος επιχειρηματίας είναι και άνθρωπος με αρχές κι ευαισθησίες, πράγμα που δεν συναντά κανείς εύκολα.

Απ' το γάμο του με την Ευανθία απέκτησε 3 παιδιά: το Θεοδόση, 25 ετών, τον Ανδρέα, 24 ετών, και τη Ρόζα 18 ετών, που θα γίνουν οι συνεχιστές της επιχείρησης του πατέρα τους. Όνειρο του είναι να δει μια μέρα τα παιδιά του επιτυχημένους οικογενειάρχες.

Βιογραφίες Α' τόμος
Κρήτη Ιανουάριος 2000
Έκδοση: Καραπας Αναστάσιος
Τηλ: 5233443